Regels van Texas Hold’em Poker

Wat is Texas Hold’em-poker?

Texas Hold’em is verreweg de meest populaire van alle pokervarianten. Alle grote toernooien over de hele wereld (inclusief die gespeeld op de World Series of Poker, de World Poker Tour, de European Poker Tour en elders) bevatten de no-limit variatie van dit spel. Texas Hold’em is zelfs zo populair dat sommigen die niet bekend zijn met poker zich niet realiseren dat er andere manieren zijn om het spel te spelen.

Texas hold’em poker leren spelen is niet zo moeilijk, maar laat je niet misleiden door de eenvoud van het spel. Het aantal mogelijke spelsituaties is zo groot dat het spel erg complex kan zijn als je op een hoog niveau speelt. Dat is de inspiratie voor het beroemde gezegde over Texas Hold’em dat ‘het even duurt om te leren, maar een leven lang om het onder de knie te krijgen’.

Als je het spel voor de eerste keer speelt, wil je bekend zijn met de basisregels voor Texas Hold’em die hieronder worden uitgelegd.

Texas Hold’em-regels

Dus hoe speel je Texas Hold’em? In Texas Hold’em proberen spelers de beste pokerhand van vijf kaarten te maken volgens de traditionele pokerranglijst. In dit opzicht is Hold’em niet anders dan andere pokerspellen zoals five-card draw. De manier waarop spelers hun handen construeren in Texas Hold’em is echter een beetje anders dan bij drawpoker.

Bij Hold’em krijgt elke speler twee gesloten kaarten (de “hole cards”), en in de loop van de volgende rondes worden er uiteindelijk nog vijf kaarten open in het midden van de tafel gedeeld. Deze open kaarten worden de “gemeenschapskaarten” genoemd omdat elke speler ze gebruikt om een ​​pokerhand van vijf kaarten te maken.

De vijf gemeenschappelijke kaarten worden in drie fasen gedeeld. De eerste drie gemeenschappelijke kaarten worden de ‘flop’ genoemd. Dan wordt er maar één kaart gedeeld, de ‘turn’ genoemd. Eindelijk wordt er nog een kaart gedeeld, de vijfde en laatste gemeenschappelijke kaart: de ‘rivier’.

Spelers bouwen hun pokerhanden van vijf kaarten met behulp van de best beschikbare vijf kaarten van de zeven totale kaarten (de twee hole cards en de vijf gemeenschappelijke kaarten). Dit kan gedaan worden door beide hole cards te gebruiken in combinatie met drie gemeenschappelijke kaarten, één hole card in combinatie met vier gemeenschappelijke kaartenm of geen hole cards en alle vijf gemeenschappelijke kaarten te spelen — wat maar werkt om de beste hand van vijf kaarten te maken.

Als het inzetten ervoor zorgt dat op één na alle spelers folden, wint de enige overgebleven speler de pot zonder kaarten te hoeven tonen. Om die reden hoeven spelers niet altijd de beste hand te hebben om de pot te winnen. Het is altijd mogelijk dat een speler kan “bluffen” en anderen ertoe kan brengen betere handen te folden. Als twee of meer spelers de showdown halen nadat de laatste gemeenschappelijke kaart is gedeeld en alle weddenschappen zijn voltooid, dan is de enige manier om de pot te winnen de hoogste pokerhand van vijf kaarten te hebben.

Laten we ingaan op een aantal details, waaronder hoe Texas Hold’em te handelen en hoe het wedden werkt. Een goede manier om de volgorde van spelen uit te leggen, is door te praten over enkele sleutelposities aan de tafel – de button en de blinds (small blind en big blind).

De knop

Het spel gaat met de klok mee rond de tafel, beginnend met actie links van de dealerbutton. De button is een ronde schijf die voor een speler ligt en elke hand een stoel naar links wordt gedraaid. Bij het spelen in casino’s en pokerrooms deelt de speler met de dealer-button de kaarten niet echt (de pokerroom huurt iemand in om dat te doen). In thuiswedstrijden met vrienden deelt de speler met de button echter meestal de handen.

Over het algemeen moeten de eerste twee spelers die direct links van de button zitten een kleine blind en een grote blind plaatsen om te kunnen inzetten. Van daaruit vindt actie plaats op meerdere straten: preflop, de flop, de turn en de river (hieronder uitgelegd).

De button bepaalt welke speler aan de tafel de handelende dealer is. In Texas Hold’em krijgt de speler op de button, of de laatste actieve speler die zich het dichtst bij de button bevindt, de laatste actie op alle postflop-straten van het spel.

Terwijl de dealer button bepaalt welke spelers de small en big blinds moeten inzetten, bepaalt het ook waar het delen van de kaarten begint. De speler direct links van de dealerbutton in de small blind ontvangt de eerste kaart en vervolgens gooit de dealer de kaarten met de klok mee van speler naar speler rond de tafel totdat elk twee startkaarten heeft ontvangen.