Texas Holdem

Texas Hold’em is misschien wel de meest bekende van alle pokerspellen. Als je nieuw bent in het pokerspel, is Texas Hold’em Poker een geweldige plek om te beginnen. Hold ‘em bestaat uit twee kaarten (‘hole cards’) die met de afbeelding naar beneden aan elke speler worden gedeeld en vervolgens vijf gemeenschappelijke kaarten die open worden gelegd door de dealer – een reeks van drie (“de flop”) en vervolgens een extra enkele kaart ( “de turn”) en nog een extra kaart (“de river”) – waarbij spelers de mogelijkheid hebben om te checken, betten, verhogen of folden na elke deal; d.w.z. inzetten kan plaatsvinden vóór de flop, “op de flop”, “op de turn” en “op de river”.

TEXAS HOLD’EM-REGELS:

Texas Hold’em Poker is een gemeenschappelijk kaartspel dat tussen 2 en 10 spelers kan worden gespeeld.

 • Eén speler treedt op als dealer. Deze positie wordt de button genoemd en draait na elke hand met de klok mee.
 • De twee spelers links van de dealer worden respectievelijk de small blind en de big blind genoemd.
 • Deze twee posities vereisen geforceerde inzetten van een vooraf bepaald bedrag en zijn de enige spelers die geld in de pot stoppen voordat de kaarten worden gedeeld (als er geen ante is).
 • Elke speler krijgt dan twee gesloten kaarten. Dit worden “hole”-kaarten genoemd.
 • Zodra alle hole cards zijn gedeeld, begint de eerste inzetronde met de speler die direct links van de big blind zit. Deze speler kan folden, callen (gelijk aan het bedrag van de big blind) of raisen.
 • Het inzetten gaat dan met de klok mee verder, waarbij elke speler de mogelijkheid heeft om te folden, het bedrag van de hoogste inzet te callen, in te zetten of te verhogen.
 • Wanneer de eerste inzetronde is voltooid, worden drie gemeenschappelijke kaarten open op tafel gelegd. Dit wordt de flop genoemd.
 • Het inzetten wordt hervat, met de klok mee, waarbij elke speler de mogelijkheid heeft om te checken (als er geen inzet voor hen is), in te zetten (of te verhogen als er een inzet voor hen ligt), te callen of te folden.
 • Wanneer de tweede inzetronde is afgelopen, wordt een vierde gemeenschappelijke kaart open op tafel gelegd. Dit wordt de beurt genoemd.
 • De derde inzetronde begint met de eerste overgebleven speler die links van de button zit.
 • Wanneer de derde inzetronde voorbij is, wordt een vijfde gemeenschappelijke kaart open op tafel gelegd. Dit wordt de rivier genoemd.
 • De vierde inzetronde begint met de eerste overgebleven speler die links van de button zit. Het wedden blijft met de klok mee bewegen.
 • De details
 • Hier zijn wat meer gedetailleerde blikken op aspecten van Texas Hold’em.

De details

Hold’em wordt normaal gesproken gespeeld met kleine en grote blinds – gedwongen inzetten door twee spelers. Antes (gedwongen bijdragen van alle spelers) kunnen naast blinds worden gebruikt, vooral in latere stadia van toernooien. Een dealer “button” wordt gebruikt om de speler in de dealerpositie te vertegenwoordigen; de dealer button draait na elke hand met de klok mee, waardoor de positie van de dealer en blinds verandert. De small blind wordt geplaatst door de speler links van de dealer en is meestal gelijk aan de helft van de big blind. De big blind, geplaatst door de speler links van de small blind, is gelijk aan de minimale inzet. Bij toernooipoker neemt de blind/ante-structuur periodiek toe naarmate het toernooi vordert. Nadat een inzetronde is voltooid, begint de volgende inzetronde door de persoon na de big blind en small blind.

Als er nog maar twee spelers over zijn, worden speciale ‘head-to-head’- of ‘heads-up’-regels toegepast en worden de blinds anders geplaatst. In dit geval plaatst de persoon met de dealer button de small blind, terwijl zijn/haar tegenstander de big blind plaatst. De dealer handelt eerst voor de flop. Na de flop handelt de dealer als laatste en blijft dit de rest van de hand doen.

Spelen van de Hold’em-hand

Uw hand Elke speler krijgt twee privékaarten in Hold’em, die als eerste worden gedeeld. Het spel begint met elke speler die twee gesloten kaarten krijgt gedeeld, waarbij de speler in de small blind de eerste kaart ontvangt en de speler op de buttonplaats de laatst uitgedeelde kaart. (Zoals in de meeste pokerspellen, is het kaartspel een standaard kaartspel van 52 kaarten zonder jokers.) Deze kaarten zijn de hole- of pocketkaarten van de speler. Dit zijn de enige kaarten die elke speler afzonderlijk zal ontvangen, en ze zullen alleen (mogelijk) worden onthuld tijdens de showdown.

De pokerhand begint met een “pre-flop” inzetronde, beginnend met de speler links van de big blind (of de speler links van de dealer, als er geen blinds worden gebruikt) en met de klok mee doorgaan. Een inzetronde gaat door totdat elke speler heeft gefold, al zijn fiches heeft ingezet of het bedrag dat is ingelegd door alle andere actieve spelers heeft geëvenaard. Merk op dat de blinds in de pre-flop inzetronde worden meegeteld voor het bedrag dat de blinde speler moet bijdragen. Als alle spelers naar de speler in de big blind-positie callen, mag die speler checken of verhogen.